Clothes off

grårandig tröjablå tröja oversizeblå spets tröja

Kläderkläderkläder. Nej, det här är väl egentligen ingen modeblogg, men eftersom kläder är något av ett intresse och ett medel för att uttrycka sig själv så .. Here it is. Mitt nya "projekt". I tid och otid kommer jag lägga upp inlägg som handlar om kläder och accessoarer; både sånt jag har och vill ha.

Bilderna är ovan är tre tröjor jag hittade på Internet (dum som jag är har jag inte sparat någon länk, men ska försöka vara bättre på det i framtiden). De skulle i vilket fall som helst gärna få ta steget ut från datorskärmen och in i min garderob. Och när vi ändå pratar om garderober; kan jag inte få en stor sådan i walk in-stil?

Tänd ett ljus


One way ticket

Nu har jag mitt te. Imorgon ska jag nog åka in till stan och fixa en julklapp och kanske kika på lite kläder på Urban Outfitters. Det vore mums för min garderob och för mig, men inte så mycket för min plånbok, särskilt som jag hade tänkt spara. Mina val, mina konsekvenser.

Har alldeles för mycket i läsväg som lockar, men antingen får jag läsa i fem-minuters-intervaller eller så får jag helt enkelt bestämma mig för en. Tror det blir min pocket just nu, Den hemliga historien.

Godnatt på er!

Paparazzi

På tal om rubriken kan jag säga att jag har lyssnat på den låten kanske tre-fyra gånger men det har ändå blivit så att den har fastnat på hjärnan och att jag går och nynnar på den. Lady Gaga, hon kan.

Har varken haft tid eller lust att skriva något i helgen, men en kort sammanfattning kan ni få:
bio (2012, och vi hade skilda åsikter om den. Jag säger att den är bra),
snabbrunda i stan,
iskyla,
lusse- och pepparkaksbak,
film,
bokläsning,
Barkaby,
filmbox,
julklappsplaner,
kommunaltrafik,
te utan påse
och första advent-fika med släkten.

Och en jädra massa kändisar och halvkändisar som sprang runt. Kan ju vara cool och namndroppa lite: Peter Jihde, Peter Siepen, Bobby från TV4s program "Mammas pojkar", Joakim Nätterqvist (jag är TÄMLIGEN säker), hon som spelade Berts mamma i Bert-filmen och det var nog alla.

DEt blev mest en lista av det här inlägget, men det får duga. Nu ska jag nog gå och göra mig en kopp te, Lust och fägring, samt läsa lite. Mysmysmys.

with or without you, glasögonen



Nu är det så att jag har glasögon. Men jag använder mig även av linser då och då. Något som kan skapa mycket snack, tycker jag. Till exempel; igår på jobbet var det fjärde eller femte tillfället jag körde au naturale, det vill säga utan glasögon, och det var ändå ett par stycken som fortfarande inte hade sett det tidigare och som kom med den obligatoriska frågan "Har du linser?". Jag vill inte vara otrevlig eller så, men ibland är det lockande att säga något i stil med "Nej, jag råkade trampa sönder glasögonen och har tvingats att famla mig fram i blindo. Vem är det jag talar med?". Men det är ju också min sorts torra humor.

Jag ser tydligen annorlunda ut, beroende på om jag har glasögon eller inte. Kanske?

send the pain below

Så .. Min hurtighet i går har belönat sig. Eller vad man ska kalla det. Har en träningsvärk som heter duga. Jag gillar att känna att det bränner, men å andra sidan haltar man fram som Agda, 97 år, och är nära att ramla i varje trappa man försöker ta sig ned för, så det gäller att krampaktigt hålla sig fast i trappräcket. Om det nu finns något! Men det löser sig, och det är bara att försöka vänja sig vid det (tills man är så pass hurtig att det inte kommer märkas att man tar sig ett litet springpass).

Imorgon är jag ledig. Ena katten ska till veterinären, men jag åker och ser min kusin sjunga Thriller i hennes skolas Michael Jackson-tribute-konsert istället, så får mamma klara av katten. Tror jag.

Nu ska jag plåstra om och vårda värkande kroppsdelar.


a long cold december

Kommer det snart att vara, antagligen! Vinter och kyla hör ju ändå ihop.

Och idag är det den 24 november, vilket betyder att det är en månad kvar tills julafton. Tror jag ska ägna ett inlägg åt att skriva en önskelista med saker jag vill ha, antingen jag kan få det eller inte. Annars skulle det inte kallas att önska sig. Kommer vid ett senare tillfälle (förslagsvis någon gång den här veckan).

Don't bring flowers after I'm dead




Did you give the world some love today?

Jag är en sådan där som blir ganska lättpåverkad. Inte så att jag inte är en egen person med egna (eller nästan, hur kan man ha helt unika?) åsikter och intressen och så vidare. Men jag blir lätt ledsen och mår dåligt och hela den karusellen. En del mitt eget fel, annat beror på sådant som folk säger/inte säger eller gör/inte gör. Jag vet att jag inte är en fena på att göra det bra för mig själv, men jag försöker tänka på mig själv och tänka att man kanske är bra. Men oftast känner man sig bara så ensam och misslyckad. Att ingen verkligen bryr sig eller förstår. För även om man påstår att "every man is an island" så stämmer det nog bäst att man behöver andra, som en förlängning av sig själv. Och jag trodde att jag hade hittat iaf en del såna människor, som faktiskt gillar mig, men jag vet inte längre.

Men även om jag inte alltid får kärlek vill jag vara en sådan som kan sprida kärlek och glädje. Det ska gå.

Drop that beat

Internet som strejkar är inte kul. Och därför fick ni klara er utan något blogginlägg igår. Stackars er.

Hade mysigt igår kväll. Gick upp tidigt tillsammans med pojkvän idag eftersom jag ska jobba senare och tänkte att jag lika gärna kan åka hem och sova där sen, om jag nu skulle känna mig alldeles orkeslös. Istället blev det faktiskt så att jag tog på mig träningskläder och gick ut och sprang! (Varvat med power-walk, eftersom jag är otränad som ett as). Kors i taket! Dock tappade jag Ipoden i marken efter bara några hundra meter, och det såg ju inte så coolt ut. Inte jag heller. Men jag kände mig otroligt duktig. Det här får bli en vana.

..

Ser fram emot helgen, alltså! Är ledig och ska hitta på något kul och mysa med min pojke. Dessutom ska jag ut och spendera lite av lönen på kläder till mig och julklappar till andra, på förslag av ovan nämnda pojkvän.
Det får också ett "Kors i taket!". Att det var hans förslag, vill säga.


stray dog and the Chocolate shake

Min käre pojkvän har av sin handledare på sin praktikplats hos Lindt, fått en present. En fin röd påse full med choklad. Lindt-choklad såklart. Och snäll som min pojkvän är lämnade han kvar fyra chokladkakor hos mig.
Lindt Excellence A touch of Sea Salt, Lindt Excellence Bluberry Intense, Lindt Excellence Intense Mint, Lindt Excellence 90% Cocoa
.
Får se vad för slags smakupplevelse det kommer bli. Särskilt den där med havssalt har gäckat mig lite. Den ligger tydligen i topp tre på försäljningslistan, så då borde den vara god?
Vad tror du?

photographs / one





Några bilder (visserligen från förra hösten, men eftersom jag inte har fotat några nyare den här hösten får de här duga för nu) som enligt mig bevisar att hösten är minst lika fin som vilken annan årstid som helst. Kanske finare.







I'm walking on sunshine

Hade gått och tänkt lite på det där, hur länge till det där eländiga vädret skulle hålla i sig. Regn och blåst och kyla blir, helt ärligt, lite tröttsamt i längden. Och så idag när man vaknade var det så fint så! Helt underbart. Det är sådana här dagar som man vill ta en promenad som varar hela dagen. Istället blev det jobbet från 12 till 21 och att tänka på resor till fjällen. Nästan så att jag längtar.

Goodnight sweetheart/replay

Förresten! Idag fick vi hit en liten hund som vi ska vakta medan Bror och hans M är i Paris över helgen. Hade ju hellre gjort det än jobba, kan man ju säga, men hoppas att de får det mysigt och trevligt!

Så. Nu. Godnatt.

Goodnight sweetheart

Är på väldigt bra humör just nu även om jag lär vara desto grinigare när väckarklockan ringer imorgon. Eller senare idag, egentligen. Hittade en jättebra sida som hjälper nybörjar-bloggare som jag själv. Hurra för den! Kommer sitta och fixa och trixa tills jag är någorlunda nöjd.

Haha, kanske är lite nördigt att sitta och skriva inför .. ingen, men det är just för sådana här grejer; att jag ska kunna få till min blogg till vad jag vill att den ska vara. Snart kommer jag bjuda in folk.
Och på tal om bloggar så vill jag inte tala illa om någon men även om jag vill ha pengar skulle jag inte gilla att få dem för att jag skriver en massa skit om folk. Även om man kan finna det intressant att läsa om. Jag kollar ju igenom ett par skvallertidningar per månad, men inte ofta glädjs jag eller tror på det som skrivs, dock fascineras jag nog av deras kläder och liv och ja .. vad det nu är. Men det jag väl ville ha sagt är att jag vill kunna stå för det jag skriver och gör på min blogg och förhoppningsvis bli någon som sprider glädje och ger inspiration, som de fina bloggarna jag läser gör.

Nu ska jag bege mig och få lite skönhetssömn, hm, har ju fortfarande sju timmar kvar innan jag måste vakna.


Godnattens!


as the future repeats today

Idag är min lediga dag och trots att jag kom i säng i tid och satte på väckarklockan för att den ska hjälpa mig komma in i ett ordentlig(?) dyngrytm så gick det väl sådär med den biten. Sov oroligt och förlängde därmed min sovstund ett par timmar ..

De vakna timmarna har inte blivit som jag hade tänkt mig utan slutade istället med att jag har försökt ge min dator förlängt liv genom att rensa bland olika filer (det är lite oroande när datorn låter som att den är på väg att sprängas precis när man har startat den) plus att jag har tagit mig i kragen och börjat fundera mer över framtiden.
Skrev ned en lista på yrken som intresserar mig, sökt mer fakta om utbildningen i Blekinge och "planerat" in en eventuell resa dit. Ska bara höra igenom saker med min andra halva, så att säga. Utbildningen i Blekinge är förövrigt mitt enda val just nu men jag vill gärna vara öppen för andra möjligheter, möjligheter som inte för en X antal mil från sin hemstad. Men löftet om bostadsgaranti klingar ljuvt i en flyttsugens öron.

Jag har gått från att vara tveksam till att spendera flertalet timmar med att drömma och fundera på ett boende. Så på det ena eller andra viset ..




Because the night ..

.. är tiden då man sitter uppe och tänker "snart ska jag sova" och sen går det flera timmar och så har man fortfarande inte lyckats pallra sig de få metrar som skiljer mig och sängen åt. Det är löjligt, att jag alltid verkar ha lättare för att hålla mig vaken när jag borde sova.
Men, skyller det på jobbet. De gamla vanorna sitter i, när man gick upp tidigt, gick till skolan, kom hem och var vaken ett antal timmar till och sen sov. Fast om jag ska vara ärlig så var jag lika dålig på att komma i säng då som nu ..

Idag har jag/den långa varianten: sovit-vaknat-kramats-somnat om, ätit frukost, åkt till stan, köpt sulor till mina stövlar (ett par för nu, ett annat för vintertider), mött upp Angelica, gått promenad i regnet och fått frissigt hår, pratat, ätit, pratat lite mer, köpt en pocketbok, åkt hem, åkt till jobbet, joooobbat, åkt hem och därefter fördrivit tiden med tv och dator och kvällsmat.

Idag har jag/den korta varianten: inte gjort så mycket. Haft det trevligt och jobbat, dock inte samtidigt.

Förresten har jag fixat med en header(?) till bloggen, ska försöka sätta mig och ändra designen nu.

Nightie' nightie'

Tisdag/tillägg

Jag vill verkligen inte ha den här designen, men vet inte riktigt hur man fixar till det. Något att ta reda på. Eller få hjälp med. Så hjälp mig tack?

tisdag

Idag har det inte varit en särskilt bra dag. Fredag den trettonde i förskott, skulle jag gissa, även om jag egentligen inte tror på det där. Varje dag är en otursdag, liksom.

Saker och ting är krångligt. T ex blir jag glad av att se begåvade människor, folk som bland annat kan sjunga, rita, fota. Alla de där sakerna jag gillar att göra. Det är bra med folk som är bra på sådant. Det tycker jag verkligen. Men så finns det också de gånger som man själv känner sig otillräcklig. Idag är en sådan gång. Och igår.
Känner att jag fått en del vassa armbågar i sidan och en del stolar på tårna. Det gör att jag just nu sitter och känner mig dålig och hatfull, när jag egentligen vill så mycket mer. Andra saker.

Dagens upptäckt: James Morrison. Han är bra. Dock är spotify som spelar varannan låt gnisslig irländsk fiolmusik mindre bra just nu.
Dagens tanke: Kanske ska ta och köpa ett specialdesignat smycke. http://item.blogg.se/
Dagens stress: Jobbet .. Känslor .. Framtiden .. Hm.

.. och fortsättningen

Den här veckan har gått så snabbt och ändå så sakta .. Tänkte tillbaka på veckan och kunde inte minnas vad som hände i måndags, när det sekundrarna senare slår till och jag inser att jag blev ett helt år äldre, det vill säga; jag fyllde år. Jag antar att jag skyller det på att jag resten av veckan har jobbat jobbat jobbat och sovit i lika stora mängder.

Resten av veckan består också av jobb men förhoppningsvis lite mer energi. Inte minst imorgon och på lördag. Äh, energi resten av året verkar inte så himla illa. Vi kör på det!


RSS 2.0