Merry Christmas

Nu var det julafton igen. God Jul till er alla! :)

Bohemian Rhapsody

Nu har jag "slarvat" igen. Eller vem bryr sig, mer än jag? Jag har inte haft något att skriva, och det har jag väl inte nu heller. För att vara helt ärlig. Har varit sjuk och återhämtat mig. Har varit ledig från jobb och nu jobbar jag sex dagar i rad. Kärleken är på hög nivå och energin är på låg nivå. Snön har kommit och jag tycker faktiskt att det är kul, ger lugn. Utom när pendeltågen inte går i tid. Tänker mycket på framtiden och ändå inte. Vill flytta hemifrån och kanske plugga en kurs till våren. "Bra och dålig vetenskap" på stockholms universitet. Vi får se. Nu ska här jobbas.

sunday bloody sunday

Hej och hallå. Det var ett tag sen jag tog mig tid att sitta ned med bloggen.
En snabbgenomgång: blonderat håret fläckigt (ej medvetet), dragit på mig något halsflussliknande (och ändå inte ägnat mycket tid åt att vila), lagat finsk julmat och tagit med denna till en knytmiddag ute i Jakobsberg. Det blev en ganska trevlig kväll och jag fick träffa en del nya människor.

Idag är det tredje avdent och Lucia på samma gång, vilket betyder först en Luciakonsert och sen en lussefika och lite presentinslagning on top of that. Ville bara in och uppdatera lite innan jag nu ska iväg och fixa klart mig och lägga sista handen vid klapparna.

(Förresten, ibland har jag en skrämmande förmåga att drömma framtidsdrömmar .. Ledtråd: kattumgänge)

I'll be there for you

Ah, Vänner. Kanske inte är alla som gillar serien, men det gör jag! Karaktärerna, skämten, händelserna.
Så nu har jag återupptagit mitt serietittande, även om man har sett flera av avsnitten flera gånger. Känns ganska avkopplande att slå sig ned framför Vänner efter en seg dag.

(bloggens namn är the ordinary av en anledning .. eller flera kanske)

"We're just ordinary people"

Idag har jag och min andra hälft firat tretton månader ihop. Det är ganska stort. I alla fall i mina ögon.
Jag valde att "kidnappa" honom och bjuda på middag (kyckling, ungsgrönsaker, sås .. det blev gott! faktiskt) som vi avnjöt i enskildhet och efter det har det fortsatt i myspysighetens tecken. Förutom nu då.

Utöver det har jag jobbat lite extra idag och det gick bra och var kul, fick ju ägna mig åt saker utöver det vanliga. A not so ordinary day.

Money Money Money

Ok, nu är det allvar. Dags att skaffa bättre koll på ekonomin och dra åt svångremmen runt plånboken, har varit alldeles för slösaktig. Har varit alldeles för lätt att inte ha någon koll, men nu vill ha kontroll (på flera plan, dock, men någonstans måste man börja).

Så här sitter jag med en lista över mina utgifter och skriver ihop uppgifterna. Översikt, heter det!

Wish me luck! .. Ha-ha :(

A praise chorus

Jag bara skoja, klart jag inte kan slita mig från datorn en seg hemmakväll .. Men jag tänkte på det nu när jag läste en kommentar (den enda kommentaren, hur fail är inte det? men tack för den, gumman) var att jag inte har förklarat varför jag i första hand kom att tänka på att skaffa en blogg, och nej det var väl inte för att jag ville bli "mainstream", tvärtom kände jag att det faktum att det startas över 100 nya bloggar per DAG inte borde hindra mig från att skaffa en och sagt och gjort.

Saken är den att jag har planer. Oh ja. Närmare bestämt att flytta till Karlskrona, Blekinge, och plugga där. Detta eftersom det är det enda ställe i Sverige där den utbildning jag vill gå finns. Osis. Jag har funderat på annat också, mer nu är förr, men känns ändå som att jag kommer anta den utmaning den innebär, att dra upp rötterna en bit ur marken, skaka av jorden, och plantera om sig på en ny plats, i en okänd flora. Men det kan också kännas som en befrielse att få starta om på nytt. Vilket är det största hindret. Och så har vi ännu ett hamsterhjul i rullning.

I vilket fall som helst, ursäkta att jag faller bort från tråden, så var det min tanke att OM jag flyttar till Blekinge så vill jag ge mina nära och kära, som stannar kvar i Stockholm, en möjlighet att följa mitt liv och min vardag så att jag inte lämnar dem helt och hållet.

Sen att det dessutom skulle bli en sysselsättning, en ventil, ett forum och en möjlighet för mig skadar ju inte. Den drivande faktorn som fick mig att ta steget var dock alla de bloggar jag själv läser. Plus att jag ett tag drömde i blogginlägg.

Och nu värker mina fingrar av kylan. Hejdå fruktlösa försök att få kontakt med pojkvännen, hej varma mysiga säng med extrafilt, Ben & Jerry's och Vänner(?, eller vad det nu blir)

Puss på kinden

Enjoy the silence

Jag säger bara Ben & Jerry's Cookie Dough. Den är faktiskt god och ofta värd priset. Och det är vad jag belönar/tröstar mig med efter mitt nio timmars-pass .. eller nu ljög jag, jag fick ju sluta hela fyrtiofem minuter tidigare. Det kändes awesome, så trött som jag var.

Så nu sitter jag här i mors och fars (jag orkade inte sätta på min egen dator) iskalla rum och äter glass. Vänta jag hörde något! .. Aha, det var bara sängen som ropade på mig. Adios.

Ps. Köpte Veckorevyn och en av artiklarna handlade om att våga vara singel och övervinna sina rädslor (1-5, nummer två stämde nog in en del på mig ...) Ds.

A wish for something more

Skandal! Kollade just in TV4:s hemsida för att se resultatet från kvällens Idol. Calle?! Det övergår mitt förstånd, för inte var väl han den bättre av honom och Tove?
Nej, tänkte väl det. (No hard feelings ..)

Och som den observante läsaren har lagt märke till har jag alltså inte kommit igång med min operation "Rädda Datorn". Tänkte vara lite mer säker på vad jag gör innan jag agerar.

Walking in Memphis, Heaven, Can't get you out of my head

Har alldeles för mycket olika saker att tänka på. Det går upp, det går ner, det står still. Känner att det förstör, men det lär inte gå över i första taget. Men ska försöka koppla bort det för tillfället och istället ..

.. Titta på Idol! Det var ett antal veckor sen jag hade möjlighet att göra det, men tänkte ju göra min dator obrukbar under ett dygn eller så genom att "blåsa" den och sen börja om från början, så under tiden funkar TV bra som underhållning. Det är lite spännande, nu när det bara är tre personer kvar, men jag vet ju vilka två jag hoppas ska gå till final: Erik och Tove. De har lyckats fånga mitt intresse hela tiden och det är ju egentligen inte så mycket det att de sjunger bra som att de har en personlighet som färgar av sig på allt de gör, de är lite av samma skrot och korn (iaf artistmässigt, enligt mig .. ) och har alltid presterat och levererat. Men Calle är väl inte helt fy skam, även om jag inte tror att han kommer lyckas vinna hela tävlingen.

Med de orden säger jag godkväll så länge, och om jag lyckas med mitt företagande så hörs vi inte mer för tillfället.

Read my mind















^
Bilder från min fotorunda igår (så blir det när man skriver sent på natten .. Blir inte direkt pinfärskt). Förlåt, men tycker det blir bättre i stort format, även om klickbara foton inte är helt fel.


Shopping for blood

Nej, inte så extremt kanske, men i måndags var jag i alla fall ute och handlade kläder. Det var egentligen inte meningen, jag skulle bara hämta ut tågbiljetter (som kanske inte ens kommer komma till användning). Men det gick som gick. Nu är jag ny ägare till två par leggings, två tröjor och två korta kavajer .. En del får stanna kvar, en del kanske får åka tillbaka till affären.

Lägger upp bilder senare, kanske. Men räkna inte med att det kommer gå alltför snabbt. Ledsen.

RSS 2.0